Какво е цветна БРЕМЕННОСТ? (видео)

Здравейте, днес ще си говорим за митовете за цветната бременност и ще отговорим на въпроса дали е възможно да си забременялa и все още да имаш месечен цикъл?

Въпреки някои твърдения, не, не е възможно да имате цикъл докато си бременна. Но по време на ранна бременност може да се появи „зацапване“, което обикновено е светло розово или тъмно кафяво на цвят и не е обилно. Може. Но не е задължително!

Ако кървиш достатъчно, за да са ти необходими превръзки, то това е знак, че най-вероятно не си бременна.
Месечният цикъл се случва когато неоплодените яйцеклетки се отделят от яйчниците. Кървенето по време на цикъл започва с леко кървене, като често розовее, а след това кървенето става по-обилно с наситено червен цвят. Като към края, количеството отново намалява. В началото и края може да е кафеникаво, дори тъмно кафяво, до черно. За повече информация може да погледнете някой от епизодите ни, посветени изцяло на менструацията.

След като забременеете, вече няма как да имате цикъл, тъй като имате оплодена яйцеклетка. Ако кървите по време на бременност, то това е свързано с нещо друго, но не и с вашия цикъл.
Все пак ето ги случаите, когато в ранен етап от бременността – през първите три месеца – може да ви тече кръв:
• Имплантиращо кървене – Това се случва в най-ранните етапи на бременността, в резултат на прикрепването на оплодената яйцеклетката към матката и понякога се появява, когато очаквате своя цикъл. Имплантиращото зацапване понякога заблуждава бременните жени, въпреки че кървенето обикновено е много леко, сравнено с менструалното кървене.
• Има случаи, в които кървене по време на бременност е индикация за спешен медицински проблем, но те нямат нищо общо с месечния цикъл. При ранна бременност, причини за кървене могат да бъдат инфекции, извънматочна бременност, спонтанен аборт и други.
Тези ситуации са често придружени с болки в гърба, умора, треска и гадене.
• Кървенето след първите три месеца от бременността обикновено е знак, че нещо не е наред. Но тогава вече знаете за бременността си. Както и знаете, че няма да имате цикъл докато родите. Честите причини за кървене през останалата част от бременността включват преждевременно раждане, разрушаване на плацентата, разкъсване на матката и други.
Изводът: Не е възможно да имате цикъл докато сте бременна. Но има бременни жени, които през първите три месеца могат да имат течение, подобно на цикъл, макар и мноооооого по-слабо и обикновено с друг цвят. Включително да е съпроводено с леки спазми, умора, раздразнителност, болки в кръста. Разликата е че тези симптоми са знак, че тялото се подготвя за бременността.

Сега, не искаме да ви шашкаме и да си мислите, че сте бременни дори когато кървите. Обилното кървене, тогава, когато го очаквате и за което ви трябват превръзки или тампони, е почти сигурен знак, че не сте бременни. А за да сте спокойни, винаги използвайте презервативи, когато правите секс, и то по правилния начин, за да има смисъл от тях. А ако имате някакви съмнения, дори и да са малки, по-добре е да си направите тест за бременност. Също по правилния начин и в правилния момент, за да не ви заблуди.