Какво е цветна БРЕМЕННОСТ? (видео)

Здравейте, днес ще си говорим за митовете за цветната бременност и ще отговорим на въпроса дали е възможно да си забременялa и все още да имаш месечен цикъл?

Въпреки някои твърдения, не, не е възможно да имате цикъл докато си бременна. Но по време на ранна бременност може да се появи „зацапване“, което обикновено е светло розово или тъмно кафяво на цвят и не е обилно. Може. Но не е задължително!

Ако кървиш достатъчно, за да са ти необходими превръзки, то това е знак, че най-вероятно не си бременна.
Месечният цикъл се случва когато неоплодените яйцеклетки се отделят от яйчниците. Кървенето по време на цикъл започва с леко кървене, като често розовее, а след това кървенето става по-обилно с наситено червен цвят. Като към края, количеството отново намалява. В началото и края може да е кафеникаво, дори тъмно кафяво, до черно. За повече информация може да погледнете някой от епизодите ни, посветени изцяло на менструацията.

След като забременеете, вече няма как да имате цикъл, тъй като имате оплодена яйцеклетка. Ако кървите по време на бременност, то това е свързано с нещо друго, но не и с вашия цикъл.