Въпроси: Спешно хапче? Секс под вода. Татуировките? (видео)

Здравейте,

В днешния епизод Радо отговаря на вашите въпроси за спешното хапче, секса без вода, татуировките и други интересни теми.

A може ли ако съм изхвърлил някаква част от спермата във вагината на приятелката ми да измием със слушалката на душа и да бръкнем за да я измием по добре?
Не, не може да бръкнеш и да измиеш достатъчно добре. Сперматозоидите се движат бързо и веднъж влезли в тялото на жената, няма как да ги изкарате от там с измиване, бъркане, душ, вода или каквото и да било.

Исках да ви попитам, ако съм в цикъл мога ли да си направя тест за бременност?
Да, можеш, но няма смисъл. След като ти е дошъл цикълът, значи не си бременна. Тест за бременност се прави, ако сте правили секс без предпазни средства и цикълът ти закъснява.

Татусите по тялото ще попречат ли на пениса? Бих искал да си направя татус около пениса, какво ще ме посъветваш?
Можем да те посъветваме, че първо много ще те боли. Правенето на татуировки по принцип е доста болезнено, дори на места, където кожата е по-дебела и не е толкова чувствителна. Там долу е точно обратното. Но ако мислиш, че можеш да издържиш на такава болка – можеш да
опиташ, но трябва и да провериш много добре студиото, в което ще си правиш татуировката – инструментите трябва да са стерилизирани и хигиената да е много строга.

Как момиче да не е дърво в леглото и възможно ли е да се напишкам докато той ме задоволява? Не съм сигурна какво е чувството на оргазъм и се чудя дали не е нещо като все едно ми се пишка?

Това са доста въпроси. Почваме с чувството на оргазъм – различните хора биха го описали по различен начин. Някои ще кажат, че е като заря, че мозъкът им избухва, виждат цветове, светлини или музика. Със сигурност първият път, когато го изпитате, ще разберете, че това е свършване и няма как да го объркате с това дали ви се пишка или не. При момчетата урината и спермата излизат от една и съща дупка – това е ясно, нали – и организмът е така устроен, че няма как момчето вместо да свърши и да еякулира, да се изпикае. При момичетата не е така – имат отделен отвор на уретрата и на вагината и може да им се допишка правят секс или мастурбират.

Как да не си дърво в леглото – като се отпуснеш, натрупаш повече опит и разбереш кое ти харесва и те възбужда и кое харесва и възбужда партньорът ти. Както с всяко нещо, и със секса хората стават по-добри с практиката.

Колко често може да ползвам спешното хапче и коя е най-добрата марка?
За марките и коя е най-добрата – питаш в аптеката коя ще ти препоръчат. Ние не даваме препоръки за марки и производители. Колко често – не много често, по-скоро много, много рядко. Затова се нарича „спешно“, защото е за крайни случаи. Няколко пъти в живота – да, но не и няколко пъти в годината или още по-малко почти всеки месец.

Ще направите ли клип на тема- как се свършва правилно и кога се свършва?

Свършва се като свършиш. Кога е това зависи от човека – има момичета, които свършват за минути, други им трябва много дълга стимулация, за да стигнат до оргазъм. По-малките момчета се контролират по-трудно и също свършват бързо в началото. После започват да опознават тялото си и могат да забавят или забързат процеса. Има мъже, които могат да свършват няколко пъти подред за една нощ, други само по веднъж. Описали сме го в клипа за разликите между мъжкия и женския оргазъм. Как се свършва правилно – това е доста як въпрос. Все едно да питате как да се усмихвам правилно. Всеки човек свършва по различен начин, да не говорим, че един и същи човек не изпитва едно и също при всеки оргазъм. Няма „правилно“ свършване. Някои викат, други не издават звук, някой се разтрисат по цялото тяло, други са по-неподвижни. Когато ви се случи, ще разберете, но в никакъв случай не трябва да мислите дали го правите „правилно“, вместо да се отпуснете и да се отдадете на усещането.

Може ли да се забременее ако правим секс под вода без презерватив?
Да, може. Ако има проникване има опасност от попадане на сперматозоиди в тялото на момичето. Те няма как да излязат от там, дори да сте под вода, дори да ви се струва, че голяма част от спермата е изтекла навън или водата я е отмила. Нали знаете – от всички 100 милиона сперматозоида, един единствен е достатъчен да се оплоди яйцеклетката. Водата няма да ви опази от него.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg