Ново училище, нов клас! УЖАСС (видео)

Айде пак на училище. Надяваме се да приемате този факт не с ужас, а с приятна тръпка за нещо ново и интересно. Особено ако ще бъдете в ново училище, с нов клас и ще трябва да свиквате с различна обстановка. Как да го преживеете по-лесно, а и да се представите в най-добрата си светлина. Гледайте…

През лятото някои от вас ни писаха с молба за съвет – как да преживеят раздялата със старите съученици, защото след 7 клас се местят в гимназия.

Затова решихме да ви дадем няколко съвета, пък вие си преценете дали са добра тактика за вписване в нова среда и нов клас.
Това, че се разделяте със стария си клас не означава, че ще загубите завинаги връзка с хората, които са ви били най-близки. Дори да заминете за различни градове, а по-натам и за различни държави – приятелствата от първи до седми клас са много важни. Често това са хората, с които се преживяли първите си тръпки, приключения, пътувания. Пораснали сте с тях от хлапета до тийнейджъри. Много е вероятно новото училище и новите приятели да ви погълнат изцяло, но е важно да намирате време и за старите си съученици или поне за един-двама, с които сте били много близки. Изберете си ден от седмицата или някакво занимание, което да си е само за вас и се виждайте и си споделяйте кой какво преживява в новото училище. Ще мине време преди да направите други толкова близки приятелства, а докато свикнете с новата ситуация, ще имате нужда от опора и някой, който ви разбира от половин дума.