Презервативът се скъса! Какво да правя сега? (видео)

Научете се как да изберете презерватива си, момчета, най-вече вие. И момичета, и момчета, научете се как се ползват преди да дойде голямото събитие. Много е важно, защото най-често презервативите се късат заради неправилното им ползване – било то съхранение или при слагането им.

Защо презервативът се е скъсал?
– Първо, винаги, винаги ама винаги проверявайте срока на годност на презерватива. Не използвайте презерватив, който пет години е стоял в портмонето ви. Не, не ги дръжте в портмоне. Могат да се повредят от температурата на тялото ви или от други неща вътре в него – стотинки, на пример. Или фиби, ако сте момиче, или кламери и какво ли не.
– Много внимавайте как отваряте презерватив. Не използвайте остри предмети като ножици, зъби или нокти, защото има шанс да закачите самия презерватив.
– Трябва да знаете как правилно да слагате и използвате презервативи. Пак да повторим, защото е много важно. Когато го слагате, трябва да натиснете края му, защото ако не го направите, там където трябва да попадне спермата ви, може да се образува мехур с въздух и той да се скъса по време на секс. Обикновено се разбира ако това се случи.
– И тук е място да разбием един много голям мит, който може да се срещне в интернет. Решили сте, казали са ви или сте прочели, че ако използвате два презерватива едновременно, то сексът ще е по-безопасен. Пълна глупост! Точно обратното се получава, защото при триене да двата презерватива един в друг, шансът да се скъсат е много по-голям.
– Не използвайте вазелин или други масла за лубриканти, защото от мазнината латексът губи своята еластичност и може да се скъса. Ако се налага, използвайте лубриканти на водна основа, за да намалите търкането, което може да изтъни презерватива.
– Също така никога не използвайте презерватив повторно! Те са еднократна употреба.

Как да проверим дали презервативът се е скъсал?
Както казахме много е важно да проверявате използвания презерватив всеки път след секс. Ако момчето е свършило, просто не трябва спермата да тече отнякъде. Ако не е свършило, хубаво е момчето да отиде в банята и да напълни използвания презерватив с малко вода. Ако се е скъсал, то ще се забележи изтичане.

Проверихме, презервативът се е скъсал и сега?
Да си дойдем да думата – това, което трябва да направите е да отидете в аптека и да поискате спешна контрацепция или така нареченото хапче за след секс. То се продава без рецепта, така че не ви е необходим лекар. Може да се приеме до 72, а понякога и до 120 часа след секс – зависи от марката. Но колкото по-скоро го приемете, толкова по-ефективно ще е то. Прочетете внимателно инструкциите как точно трябва да се вземе.
В никакъв случай, ама никакъв, хапчето за след секс не бива да се използва като редовен метод за контрацепция, сиреч не си мислете, че можете да правите секс без презерватив и всеки път да пиете хапче. Вредно е. Не е предназначено за редовна употреба, защото може да разбърка хормоните на момичето. Използва се само в крайни и спешни ситуации, мноооого рядко, няколко пъти в живота, като тази да ви се скъса презерватива. Препоръчваме ви да гледате нашето видео посветено на спешното хапче, за да чуете по-подробна информация за него.