Влюбих се в учител/учителка! (видео)

Първо нека започнем с това, че и в училище, и в университета, учителите нямат право да имат връзка с учениците или студентите си.

Сега, влюбил си се в свой учител или учителка. Ами да ви кажа, може би на доста хора се е случвало това, но в огромен процент от ситуациите това е било просто плод на въображението, а не любов.

Не се стряскайте или самонаказвайте при подобни мисли, но знайте, че е твърде вероятно те да не са реални. Просто сте поставили един по-различен човек на пиедестал и въображението ви играе голяма роля в това. Сигурна съм, че имате връстници, които също знаят много неща по теми, които са ви интересни и се държат по начин, който вие харесвате. Концентрирайте се върху тях, а не върху влюбването в учителката или учителя.

Някой ще каже „не, влюбен или влюбена съм, не си измислям, искам да съм с този човек, пък каквото ще да става.“ Дори наистина много, много да сте се влюбили, пак ви казваме, ще отмине. Не предприемайте действия към този човек. Вие нямате 18, а вашият учител или учителка вероятно е много по-голяма от вас. Трябва да разберете, че това е незаконно. Става въпрос за зрял човек, който най-вероятно има семейство и не би желал да бъде поставян в подобна ситуация.

Ако случайно, си мислите, че той или тя споделят чувствата ви, твърде вероятно е да сте объркали доброто държание на вашия учил с нещо повече. Опитайте се да се откажете от тази мисъл, защото ако решите да предприемете нещо, то тогава може да навредите както на себе си, така и на своя учител или учителка.

Следва ситуацията „влюбих се в своя господин и той в мене, какво да правя?“ Не правете нищо. Дори и да сте на 19 и да мислите, че чувствата ви са истински, вие трябва да изчакате да завършите училище преди да споделите чувствата си или да правите опити за връзка. Една такава връзка може да бъде много опасна по ред причини. Вероятно въпросният човек е много по-голям от вас, с по-голям опит и може да влияе върху вашите чувства и решения, без дори да подозирате. Може да си навлечете огромни проблеми ако предприемете някакви действия, докато сте още в училище.

Най-важното в тези ситуации е да помислите реално до колко тези чувства са истински. Не бъркайте доброто държание на учител с флирт. А за да не се стига до такива мисли или да се избавите от тях по-бързо, концентрирайте се върху своите връстници и приятели, наблягайте на ученето и на вашите хобита. Не бързайте, има време за всичко.

Ако пък по някакъв начин се чувствате притиснати от преподавател да отвръщате на негови или нейни чувства или се опитват да ви принуждават да правите неща за оценки, това е съвсем друга тема и трябва веднага да кажете на своите родители или на възрастен, на който имате доверие. И заедно да решите този проблем. Това вече е проблем и имаме много видеа по тази тема.