Как да го спечеля?

Как да спечеля момчето на мечтите си?

Не е лесно да спечелиш сърцето на някого, още по-малко съществува универсална рецепта, която да работи за всяко момче.

Хората са различни и харесват различни неща. Едни се влюбват бързо и лесно, други с месеци, че и с години не са сигурни в чувствата си. И все пак, момичета, ще споделим с вас няколко съвета, които се надяваме да ви помогнат по-добре да разбирате момчетата и по-лесно да общувате с тях.

Чували ли сте израза, че когато едно момиче се влюби, нейната приятелка се превръща едновременно в адвокат, детектив и психотерапевт. Така е. Затова и когато съветвахме момчетата как да впечатлят по-лесно момичетата, им казахме, че е важно да спечелят на своя страна нейните приятелки.

Е, при момчетата нещата не стоят така. Ако си харесаш някое момче и искаш да станете по-близки, приятелите му е малко вероятно да се втурнат да ти помагат. Момчетата не си падат особено по сложни схеми. Даже напротив. По-вероятно е да почнат да бъзикат момчето, което харесваш и той да се почувства неудобно и да те отбягва, когато е с тях.

Вероятно по-успешна стратегия е, ако се опиташ да го заговориш, когато е сам, вместо да се опитваш да се присламчиш към неговата компания. Ти също е по-добре да си сама. Момчетата се притесняват от момичета, ако отидеш при него с още три приятелки, той най-вероятно ще блокира и ще иска да изчезне за 60 секунди.

Твърди се също, че мъжете обичат щастливи жени. За момичетата казват, че е по-вероятно да се влюбят в някой мрачен и самотен принц. Но момчетата предпочитат весели и непретенциозни момичета. Както казахме, те не си падат много по драмите и заплетените истории. Ако знаят, че с вас ще им е трудно, ще се вкарат в някакъв сложен сценарий и ще трябва да полагат много усилия, за да ви забавляват и задоволяват желанията…по-скоро ще се откажат.

Затова, особено за началото, го карайте по-спокойно и небрежно. Не искайте от тях прекалено много неща и не се опитвайте да им променяте живота и навиците. Няма да спрат да играят компютърни игри или да гледат Шампионската лига, за да отидат с вас на кино.

А това пък важи и за тийнейджърските години и за по-натам. Независимо дали сте гадже с някого от една седмица или сте заедно от сто години – рецептата за щастие е и двамата да имате достатъчно лично пространство. Да имате общи интереси и да правите неща заедно, но и да давате един на друг свободата да бъдете с други хора и да правите любимите си неща, без да се ревнувате.

Няколко идеи и съвета как да действаш в началото. Казахме вече, че да се опитваш да влезеш в компанията му може да има обратен ефект, особено ако не познаваш добре приятелите му. Може трудно да допускат външни хора и да решат, че си някаква досадница. Момчетата обичат да представят новите си приятелки на приятелите си, когато те решат. Това обикновено означава, че нещата са сериозни. В началото, докато още не са сигурни, предпочитат да действат по-самостоятелно.

Можеш да му предложиш да направите нещо заедно, което да е на неутрална територия – нито ти да отидеш на игрището, докато играе баскетбол с приятелите си, нито пък той да дойде с теб на рожден ден на твоя приятелка. И двамата ще се чувствате неловко.

Но пък ако измислиш нещо от типа на “Знаеш ли, че винаги съм искала да отида на картинг или да се кача на еди-кой-си връх, но никога не е имало с кого, искаш ли да отидем двамата” – много е вероятно да се забавлявате, без да се притеснявате какво мислят другите за вас.

Ако виждаш, че нещата потръгват, не прибързвай. Не го засипвай със съобщения и въпроси – къде е, какво прави, кога ще се видите и така нататък. Недей също и да разтръбяваш в социалните мрежи, че сте гаджета и да постваш на стената му сърца или обяснения в любов, да го тагваш на снимки и подобни. Преди да обявяваш публично каквото и да било, първо го обсъди с него и заедно решете какво, кога и как ще кажете на света и кое ще си остане само между вас. Това е важно, защото всеки има различна представа за това кое е за пред всички и кое не и трябва да уважаваме личното пространство на другите.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg