Орална любов

Орална любов

Какво е орална любов?

Някои я наричат френска, други орална, ама нали все си е любов. При оралната любов се стимулира с уста, устни и език пениса или вагината на партньора. Оралната любов може да е част от сексуална игра преди самият секс или след, може и по средата. Няма правилно или неправилно, каквото ви харесва. Оралната любов също може да се практикува самостоятелно без да се стига до секс с проникване.

Видове орална любов?

  • Фелацио – когато единият партньор стимулира с уста пениса на другия партньор.
  • Кунилингус – същото като фелациото, но за момичета. Т.е партньорът стимулира с уста и език вагината на момичето.
  • Анилингус – стимулация на ануса с уста или език.

Оралната любов секс ли е?

Някои тийнейджъри смятат, че оралната любов не е голяма работа, няма как да се забременее от нея, няма проникване и следователно не е секс. Има доста противоречия по тази тема. Но оралният секс си е вид сексуален акт. Не, това не означава, че сте загубили девствеността си ако сте правили само това. Тук казваме, че не сме девствени, когато правим секс с проникване за
първи път.

Кога?

За оралната любов важат правилата, които сме казвали и за секса с проникване – безопасност, по взаимно съгласие и само ако ви е приятно. Това си е един много интимен акт и е много важно и двамата партньори да са съгласни както с получаването му, така и с даването. Не всички момичета обичат да правят фелацио на партньорите си, както и не всички момичета обичат да получават.
При момчетата също е така, макар почти всички от тях да говорят много за орален секс и колко много им харесва. Съвсем индивидуално си е и с всеки нов партньор трябва да си се разбираме кой какво иска и може да прави. Ако не ви е приятно, не го правете само и единствено, за да задоволите желанието на другия. Ще намерите други начини, с които и двамата да останете
доволни.

Порното не е наръчник за това как трябва да се прави секс, орален секс или всичко друго, което се прави там. Това важи особено за момичетата.  Нито трябва да поемате целия пенис в устата си (защото не е нужно да се давите, нали така), нито пък е
задължително момчето да ви свършва в устата, лицето и т.н. Ако не ви харесва, не ви харесва. Точка.

Има много начини за правене на орален секс. Може да ближете, целувате или смучете бързо или бавно, силно или нежно. Може да използвате езика и ръцете си едновременно. Всеки харесва различни неща. Разберете какво харесвате вие и уважавайте както себе си, така и човека срещу вас. Не го карайте да прави неща, които не иска, както и си казвайте, когато нещо не ви е приятно.

Има ли опасност при оралната любов?

Да – има. Докато това представлява една алтернатива на задоволяване без опасност от забременяване, то не можем да кажем същото за полово предаваните болести. Част от тези болести са хламидия, човешки папиломен вирус, гонорея, херпес, хепатит и други. Смята се, че е по-трудно да се предадат подобни инфекции чрез орален секс, но въпреки това е възможно.

Ако партньора ви има някаква рани по устата, то в никакъв случай не трябва да го правите. Същото важи ако забележите, че партньора ви има някакви странни рани или пъпчици около половите си органи. Ако нещо подобно се случи, то отидете на преглед при съответния специалист.

Както при вагиналния секс, така и при оралния, може да използвате презервативи, за да се предпазите ако имате някакви съмнения.

Препоръчваме ви ако вече водите сексуален живот да посещавате специализирани лекари, и профилактично да проверявате дали всичко ви е наред. Ако и двамата партньора се проверяват, може да сте спокойни, че няма опасност от предаване на някаква болест или инфекция.

Active-citizens-fund

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg