Опасен ли е абортът? Кола маска! Проблеми със спермата. (видео)

Здравейте,

В днешния епизод Радо отговаря на вашите въпроси за аборт, кола маска, проблеми със спермата и други интересни теми.

Какъв е шансът за стерилизация след аборт?
Никой не може да отговори с точен процент какъв е шансът, има много жени, които са правили аборт, даже не веднъж и след това без проблем са забременявали. Има и такива, които са правили аборт и после им е било трудно да заченат. Всяка жена е различна и трябва да се консултирате с гинеколог, но дори и самите лекари, които извършват манипулацията не
могат да дадат 100% гаранция.

Може ли да си оплоди матката при не отворена ципа?
Крайно неясно е зададен този въпрос, но предполагаме какво е искал да каже авторът. Както сме обяснявали безброй пъти, въпросната ципа не е нещо плътно, с което момичето е „запечатано“. Хименът е порест и обхваща само частично входа на вагината. Т.е ако има дори частично проникване и изтичане на сперма, има риск от забременяване, дори да няма разкъсване на химена.

След като свършвам се чувствам отпаднал и уморен. Има ли и други?
Да, има, почти всички са така. Оргазмът предизвиква много силно усещане на удоволствие, а след това човек се чувства спокоен и доволен. Не очаквайте след свършване да сте супер енергични или еуфорични, точно обратното.

Имам въпрос когато свърша вместо бяла сперма изхвърлям прозрачна.
Нормално е, с времето ще придобие друг цвят, тялото ти може още да не произвежда сперматозоиди, а само тази прозрачна течност. Всичко е наред, постепенно ще стане по-бяла.

Ако досега сме се бръснали там долу и косъмчетата са станали твърди можем ли след като отидем на козметик и се махнат с кола маска да станат отново меки?
Не няма да стават особено меки, но с кола маска ще растат по-бавно и няма да са толкова остри. Но ако веднъж си почнал да ги махаш изцяло, ще трябва да се грижиш по -често, ако искаш да ги няма. Друг, по-лесен вариант, е да ги скъсяваш, но не да ги махаш изцяло и така да поддържаш добра хигиена, защото пълното махане може да стане много досадно в един момент. Бръсненето нон-стоп е лесно, но не е с много добър резултат. Опитай различни варианти и виж кой ти харесва най-много и ти е най-лесен.

Какво да правя, момичето което харесвам, ме харесва, но също така харесва ѝ моят най-добър приятел?
Първо не си разваляйте приятелството с най-добрия ти приятел заради момиче. Имаме епизод за любовните триъгълници, може да го гледате. Но ако тя харесва и двамата, трябва да избере единия, а пък вие двамата от своя страна да сте окей с нейния избор.

Грешка ли е ако и го пъхна няколко пъти без презерватива и след това го сложа … при положение че съм свършил преди повече от 12 часа и съм се измил?
Да, грешка е. Презервативът се слага на еректирал пенис преди първото проникване, за да си свърши работата. Иначе има риск и от предаване на сексуална предавана инфекция и от забременяване. Може да се заразиш с нещо от самото проникване, дори да няма еякулация, само от допир на лигавица с лигавица. Ако си свършил преди повече от 12 часа в уретрата ти няма остатъчна сперма, но някои мъже имат сперматозоиди и в предеякулационната течност, затова трябва да се слага презерватив преди първото проникване, а не по средата на екшъна.

*Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на текста се носи от Фондация “Лърн” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това съдържание отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.
www.activecitizensfund.bg